دوره انتظار بیمه تکمیلی چیست و چقدر است؟


دوره انتظار، در زمینه بیمه، به مدت زمانی اشاره دارد که بیمه‌گذار باید منتظر بماند تا بیمه‌نامه‌ای که خریداری کرده است، فعال شود. در واقع، در این دوره، بیمه شرکت می‌تواند پوشش را از لحظه خرید بیمه‌نامه تا لحظه شروع اعتبار آن در نظر بگیرد. این مدت زمان معمولاً مشخص شده و متغیری است که توسط هر شرکت بیمه تعیین می‌شود. در ادامه این مقاله قصد داریم به بررسی دوره انتظار بیمه تکمیلی و نکاتی که در این خصوص باید بدانید، بپردازیم.

دوره انتظار بیمه تکمیلی

دوره انتظار بیمه درمان تکمیلی یعنی چه؟

زمانی که تصمیم به خرید بیمه تکمیلی و استفاده از خدمات آن را دارید، بایستی به شرایط بیمه تکمیلی توجه ویژه ای داشته باشید. یکی از نکات حائز اهمیت که ممکن است بسیاری از افراد آن را نادیده بگیرند، دوره انتظار بیمه تکمیلی است. دوره انتظار به این معنا است که شما نمی‌توانید بلافاصله پس از خرید بیمه تکمیلی از خدمات آن بهره‌برداری کنید و باید به مدت زمان مشخصی منتظر بمانید تا پوشش بیمه فعال شود. این موضوع به دلیل اهمیت بالایی که دارد، باید مورد بررسی دقیق قرار گرفته شود.

اگر بخواهیم به طور ساده دوره انتظار این بیمه را تعریف کنیم، باید بگوییم که دوره انتظار، مدت زمانی است که در آن بیمه گر هیچ تعهدی برای جبران خسارت ندارد. طبق تعریف قانونی و آئین‌نامه شماره ۹۹ که توسط شورای عالی بیمه تصویب شده است، دوره انتظار یک بازه زمانی است که از ابتدای پوشش بیمه تکمیلی تا یک مدت مشخص ادامه دارد و در طی آن، جبران خسارت‌های درمانی از تعهدات بیمه گر خارج می‌شود. تمام شرکت‌های بیمه دارای یک دوره انتظار مشخص برای ارائه خدمات خود هستند.

مدت زمان دوره انتظار بیمه تکمیلی چقدر است؟

طول دوره انتظار در بسته به نوع قرارداد بیمه تکمیلی متفاوت است. در قراردادهای بیمه تکمیلی انفرادی، دوره انتظار با قراردادهای بیمه تکمیلی گروهی و شرکتی تفاوت دارد. همچنین، در قراردادهای بیمه تکمیلی شرکتی، طول دوره انتظار بسته به تعداد بیمه‌شدگان، متغیر است و ممکن است مقادیر متفاوتی را در قراردادهای بیمه تکمیلی اعمال کند.

مدت زمان انتظار برای استفاده از پوشش های بیمه درکان تکمیلی

مقالات پیشنهادی:

  • بهترین بیمه تکمیلی درمان کدام است؟
  • شرایط بیمه تکمیلی بدون بیمه پایه
  • خرید بیمه تکمیلی شخص واحد دی
  • پوشش دندان پزشکی بیمه تکمیلی درمان
  • مقایسه بیمه عمر با بیمه تکمیلی

کدام شرکت ها کمترین زمان انتظار را دارند؟

در بیمه تکمیلی سامان، بیماری‌هایی مانند استرابیسم، پولیپ، انحراف بینی و کاتاراکت مشمول دوره انتظار 3 ماه هستند. همچنین، جراحی‌هایی مانند جراحی سینوس، لوزه، جراحی آنژیوپلاستی قلب، جراحی قلب باز و نارسایی‌های مزمن کلیه نیز نیاز به دوره انتظار 3 ماه دارند. جراحی‌های دیگری مانند دیسک ستون فقرات، پروستات، واریکوسل، میومکتومی و هیسترکتومی، سیستوسل، رکتوسل و آنتروسل همچنین نیازمند دوره انتظار 3 ماه هستند.

در بیمه تکمیلی تعاون، پوشش‌های پاراکلینیکی و زایمان نیز مشمول دوره انتظار هستند. در این نوع بیمه تکمیلی، دوره انتظار برای پوشش زایمان 9 ماه و برای پوشش‌های پاراکلینیکی 3 ماه است. در بیمه تکمیلی گروهی یا شرکتی SOS، که بیمه‌گر آن شرکت بیمه آسماری است و خدمات درمانی آن از طریق شرکت SOS ارائه می‌شود، در برخی موارد دوره انتظار قرار دارد. در صورتی که یک گروه (شرکت، استارتاپ و یا سازمان) برای اولین بار بیمه تکمیلی را دریافت کند، تمام افرادی که در بازه زمانی 1 ماه قبل از شروع بیمه تکمیلی SOS بیمه تکمیلی فعال داشته‌اند، از دوره انتظار معاف خواهند بود و می‌توانند از روز اول قرارداد بیمه تکمیلی آسماری (SOS) خودرا به همراه کلیه پوشش‌ها را بدون محدودیت استفاده کنند.

مدت زمان انتظار بیمه تکمیلی برای زایمان چقدر است؟

یکی از پوشش‌های مهم بیمه تکمیلی با دوره انتظار، پوشش بیمه زایمان است. طبق آئین‌نامه شماره ۹۹ که توسط شورای عالی بیمه تصویب شده است، دوره انتظار استفاده از این پوشش برای زایمان ۹ ماه است. اما اگر بیمه‌شده سابقه پوشش درمان تکمیلی پیوسته را داشته باشد، دوره انتظار برای پوشش زایمان لحاظ نخواهد شد. شما می‌توانید با مراجعه به صفحه بیمه زایمان، اطلاعات بیشتری درباره این پوشش بیمه تکمیلی و دوره انتظار آن را به دست آورید.

دوره انتظار این بیمه برای جراحی های بیمارستانی

پوشش‌های مرتبط با جراحی‌های عمومی و تخصصی از جمله پوشش‌های حائز اهمیت در بیمه درمان تکمیلی هستند. با توجه به هزینه‌های بالا مرتبط با این نوع جراحی‌ها، دوره انتظار برای دریافت خدمات مربوطه در نظر گرفته شده است. در هر دو نوع بیمه شرکتی و بیمه خانواده آسماری، برای استفاده از پوشش بستری و جراحی، باید ۳ ماه دوره انتظار را طی کنید. با این حال، هزینه‌هایی که به دلیل بیماری قبلی نبوده و ناشی از یک حادثه به وجود آمده و نیاز به خدمات فوری دارد، مستثنی از دوره انتظار می‌شوند و می‌توانید بلافاصله از خدمات مربوطه استفاده نمایید.

آیا می توان درست بعد از خرید بیمه تکمیلی از پوشش های آن استفاده کرد؟

حذف مدت انتظار بیمه تکمیلی درمان، کدام یک از بیمه های تکمیلی دوره انتظار ندارند؟

آیا امکان حذف بیمه تکمیلی درمان وجود دارد؟ یا اینکه کدام یک از بیمه های تکمیلی دوره انتظار را حذف کرده اند؟ در این خصوص باید گفت هیچ یک از شرکت‌های بیمه فعال، دوره انتظار را به طور کامل حذف نکرده‌اند. اما، در بیمه درمان تکمیلی شرکتی، امکان حذف دوره انتظار با شرایط ویژه وجود دارد. اگر شخص بیمه‌گذار، در سال گذشته تحت پوشش بیمه درمان تکمیلی (با هر شرکت بیمه‌گر) بوده باشد، دوره انتظار حذف خواهد شد، البته تا زمانی که بیمه‌گر قبلی تأیید کند و مدت زمان ۳۰ روز از پایان قرارداد بیمه درمان تکمیلی قبلی گذشته باشد. به عبارت دیگر، اگر در سال گذشته بیمه درمان تکمیلی داشته‌اید، شما تا ۱ ماه فرصت دارید تا با خرید بیمه تکمیلی آسماری، دوره انتظار خود را حذف کنید.

علت حذف دوره انتظار بیمه تکمیلی چیست؟

اکنون که با دوره انتظار این نوع بیمه و شرایط حذف آن آشنا شدید، ممکن است برایتان سوال ایجاد شود که اصلا هدف از حذف دوره انتظار بیمه گفته شده چیست؟ در این خصوص باید گفت بیمه‌های درمان تکمیلی به سه روش مختلف ارائه می‌شوند. این سه روش عبارتند از: بیمه تکمیلی فردی، بیمه تکمیلی خانوادگی و بیمه تکمیلی گروهی. برخی شرکت‌ها در بیمه درمان گروهی، هنگامی که تعداد متقاضیان معمولاً از ۱۰۰۰ نفر بیشتر می‌شود، دوره انتظار بیمه را لغو می‌کنند. این شرکت‌ها براساس محاسبات مالی خود، افزایش تعداد بیمه‌گزاران را با پوشش هزینه‌های احتمالی در طولانی‌مدت تطبیق می‌دهند. همچنین، برخی شرکت‌های دیگر در صورت لغو دوره انتظار، از بیمه‌گزاران حق بیمه بیشتری دریافت می‌کنند. در هر دو حالت، ریسک مالی شرکت پوشش داده می‌شود.

چه افرادی مشمول دوره انتظار بیمه تکمیلی هستند؟

به طور کلی، همه افرادی که برای اولین بار تصمیم به خرید بیمه تکمیلی فردی یا گروهی می‌گیرند، به دوره انتظار مشمول می‌شوند. اما اگر شخص پس از گذر از سال اول، بیمه تکمیلی خود را با همان بیمه‌گر یا بیمه‌گری دیگری تمدید کند، دیگر نیازی به دوره انتظار نخواهد بود و قرارداد بعدی او از دوره انتظار مستثنی خواهد شد. در قراردادهای بیمه تکمیلی شرکتی، برای افرادی که در سال گذشته تحت پوشش بیمه تکمیلی بوده‌اند، دوره انتظار لحاظ نمی‌شود. اما برای بخشی از کارکنان شرکت که پیش از قرارداد جدید تحت پوشش بیمه تکمیلی فردی یا گروهی قرار نداشته‌اند یا از تاریخ انقضای قرارداد بیمه تکمیلی قبلی آنها بیش از 1 ماه گذشته است، دوره انتظار در نظر گرفته خواهد شد.

دوره انتظار بیمه تکمیلی چقدر است

جمع بندی

در این مقاله از مرکز بیمه سعی بر آن شد تا بررسی کاملی از دوره انتظار بیمه تکمیلی داشته باشیم. همانظور که مطالعه کردید، دوره انتظار این نوع بیمه، باعث تأخیر در دریافت پوشش بیمه در زمان فعال سازی بیمه نامه می‌شود. این دوره معمولاً در سال اول بیمه تکمیلی اعمال می‌شود و هدف آن جلوگیری از سوءاستفاده فوری از بیمه تکمیلی است. با سپری شدن دوره انتظار، افراد به خدمات بیمه‌ای اعم از درمان‌های پزشکی و خدمات دیگر پوشش داده شده توسط بیمه تکمیلی دسترسی خواهند داشت. ناگفته نماند که برای خرید این نوع بیمه نامه می توانید از سایت مرکز بیمه به عنوان یکی از معتبر ترین سایت ها در زمینه فروش بیمه نامه و مشاوره در خصوص شرایط بیمه نامه های مختلف استفاده کنید.

مطالب مرتبط

مطالب مرتبط