راه های افزایش امنیت ساختمان در مقابل خطرات و سرقت


امنیت ساختمان و خانه ای که در آن زندگی می کنید، آرامش روانی شما و خانواده تان به همراه دارد. بالا بردن امنیت ساختمان و محل سکونت یکی از مسائل مهمی است که بیشتر از همه به عهده صاحب خانه می باشد. برای پیشگیری از سرقت منزل و بروز مشکلات از طریق حوادث و بلایای طبیعی، و یا خطراتی که در داخل ساختمان جان و مال افراد را به خطر می اندازد (مانند خرابی یا سقوط آسانسور یا آتش سوزی در ساختمان) نیاز به پیشگیری و جلوگیری از خطرات احتمالی دارید.

راه های افزایش امنیت ساختمان

اگر شما هم دغدغه امنیت محل سکونت خود را دارید و برای مقابله با این نگرانی به دنبال چاره هستید  ما را تا آخر این مقاله همراهی کنید تا با روش های پیشگیری خطرات و سرقت سارقان اطلاعاتی به دست آورید.

چه خطراتی یک ساختمان را تهدید می کند؟

یکی از خطراتی که خانه را ناامن می کند دسترسی سارقان به اموال ساختمان است. نحوه افزایش امنیت آپارتمانن در مقابل دزدی استفاده از درب های ضد سرقت و استفاده از دوربین های مداربسته و استخدام نگهبان برای ساختمان مسکونی می باشد.

یکی از راه های افزایش امنیت آپارتمان مسکونی خرید بیمه ساختمان است. خطراتی که ممکن است ساختمان ها را تهدید کند عبارت است از :

  • آتش سوزی، انفجار، صاعقه
  • طوفان، سیل، تند باد
  • نشت گاز، نشست زمین
  • ضایعات ناشی از برف و باران
  • آبگرفتگی، آبدیدگی
  • ترکیدگی لوله آب
  • سقوط هواپیما و یا قطعات آن بر روی ساختمان
  • خطرات ناشی از خرابی آسانسور

افزایش امنیت ساختمان و آپارتمان ها به چه عواملی بستگی دارد؟

بدون ترید بالا بردن امنیت ساختمان مستلزم رعایت موارد مهمی مانند درب های ضد سرقت، انواع دوربین های مدار بسته، نصب لامپ های سنسوردار و استفاده از سیستم های دزدگیر می باشد. اما برای جبران خسارت وارده بر اثر حوادث راهکارهایی هم وجود دارد.

روش های بهبود امنیت آپارتمان

خرید انواع بیمه ها برای جبران خسارات احتمالی

با خرید بیمه «هیئت مدیره ساختمان» و «بیمه آتش سوزی و «بیمه آسانسور»خسارات وارده بر اثر حوادث، تحت پوشش بیمه قرار می گیرد. در ادامه تعدادی از این بیمه نامه های مهم را مورد بررسی قرار می دهیم. همچنین توجه داشته باشید برخی از بیمه نامه ها امروزه برای ساختمان های مسکونی اجباری هستند. مانند بیمه حوادث طبیعی ساختمان که به عنوان بیمه اجباری منازل مسکونی نیز شناخته می شود.

بیمه هیئت مدیره ساختمان

 اگر در ساختمان مسکونی حادثه ای برای ساکنان، اشخاص ثالث و مشاعات ساختمان به وجود آید، بیمه گذار می تواند یا داشتن بیمه مسئولیت هیئت مدیره ساختمان از پوشش های آن استفاده کند. این پوشش ها شامل موارد زیر می باشد:

  • آتش سوزی و انفجار در ساختمان مسکونی به شرط احراز مسئولیت بیمه گذار، تحت پوشش این بیمه نامه است.
  • خسارت های وارده مالی یا جانی ساکنان، مالکان و اشخاص ثالث ناشی از ریزش نمای ساختمان پوشش بیمه ای دارد.
  • خسارت های وارده مال و جانی به کارکنان ساختمان مانند: نگهبان، باغبان، نظافتچی و سرایدار در محدوده ساختمان تحت پوشش بیمه نامه است.
  • خسارتی که بر اثر آتش سوزی، انفجار و سرقت کلی به خودرو های مالکان یا ساکنان در پارکینگ تا سقف تعهدات بیمه، تحت پوشش قرار می گیرد.

بیمه آتش سوزی ساختمان

پوشش های بیمه آتش سوزی آپارتمان و مجتمع به دو دسته خطرهای اصلی و اضافی تقسیم می شود. این بیمه نامه شامل خسارت های مالی می شود و هیچ گونه خسارت جانی را پوشش نمی دهد. پوشش های اصلی این بیمه نامه عبارت است از:

  • آتش سوزی : هر نوع ماده ای که هنگام ترکیب با اکسیژن شعله ور شده و موجب خسارت می شود تحت پوشش بیمه است.
  • انفجار: خسارتی که در اثر آزاد شدن انرژی ناگهانی گاز یا بخار رخ می دهد تحت پوشش بیمه آتش سوزی ساختمان قرار می گیرد. 
  • صاعقه : از تخلیه الکتریکی بین ابر و زمین  و یا دو ابر رخ می دهد اگر موجب خسارت مالی شود تحت پوشش بیمه آتش سوزی قرار می گیرد.

بیمه مسئولیت دارندگان آسانسور

 یکی دیگر از راه های افزایش امنیت ساختمان دقت در حفظ و نگهداری و استفاده از آسانسورهای ساختمانی است. با خرید بیمه آسانسور برای ساختمان ها شرکت بیمه خسارت های جانی و مالی آسیب دیدگان توسط آسانسور را تحت پوشش بیمه ای قرار می دهد. به طور کلی پوشش های جانی و مالی بیمه مسئولیت آسانسور به شرح زیر می باشد.

  • اگر فردی در اثر حادثه سقوط و خرابی آسانسور، فوت کند تحت پوشش بیمه فوت (دیه) قرار می گیرد.
  • اگر فرد یا افرادی بر اثر حوادث آسانسور دچار نقص عضو شوند، این بیمه جبران خسارت می کند.
  • هنگام استفاده از آسانسور اگر شخصی دچار هرگونه آسیبی بر اثر خرابی آسانسور شود تحت پوشش هزینه های پزشکی قرار می گیرد.
  • آسانسورهایی که برای حمل بار استفاده می شود هنگام وقوع حادثه شرکت بیمه خسارت مالی وارده بر اموال را نیز جبران می کند. 

افزایش امنیت آپارتمان در قبال دزدی یا حوادث طبیعی

راه های افزایش امنیت ساختمان و آپارتمان در مقابل بلایای طبیعی

کشور ما بر اساس موقعیت جغرافیایی موجود در آن، همواره در معرض بلایای طبیعی قرار دارد. بنابراین باید ساختمان ها و آپارتمان ها از مقاوم سازی در برابر حوادث طبیعی مانند سیل ، زلزله، طوفان و رعد و برق برخوردار باشند. مصالح ساختمانی که در ساخت آپارتمان ها به کار می رود باید زیر نظر مهندسان با کفایت و مسئولیت پذیر انجام شود. یکی از روش های افزایش امنیت منزل و ساختمان، بیمه کردن آن در مقابل بلایای طبیعی می باشد. بیمه آتش سوزی و زلزله خسارات اصلی را که بر اثر آتش، انفجار و صاعقه وارد می شود را تحت پوشش بیمه ای قرار می دهد.

روش های افزایش امنیت آپارتمان در مقابل سرقت

امنیت آپارتمان یکی از دغدغه هایی است که اکثر افراد پیش رو دارند. تکنولوژی امروزه این امکان را داده است که ساختمان ها را به مجهزترین و به روز ترین امکانات برای حفظ امنیت برنامه ریزی کرد. به بعضی از روش های افزایش امنیت آپارتمان در مقابل سرقت اشاره می کنیم:

1. درب ورودی مقاوم و غیرقابل نفوذ

درب ورودی آپارتمان یکی از آسیب پذیر ترین نقاط در برابر سرقت است. درب های آپارتمان طوری باید طراحی شوند که با شکستن شیشه یا صندوق پست امکان دسترسی نداشته باشد. با استفاده از آرام بند در همیشه از بسته بودن در مطمئن شوید. شما می توانید برای در ورودی آپارتمان از درب های ضد سرقت استفاده کنید.

2. قفل های ضد سرقت

تنها عاملی که در بین درب های مختلف غیر قابل نفوذ سارقان خواهد شد نوع مرغوب قفل های ضد سرقت است. در هر قدر محکم و فولادی باشد باز هم به قفل ضد سرقت نیاز خواهد داشت.

3. دوربین های مدار بسته برای امنیت ساختمان

یکی دیگر از راه های افزایش امنیت ساختمان نسب این وسیله کاربردی در قسمت های مشاع ساختمان مانند پارکینگ، لاب  ی و حیاط ساختمان است. تصاویر این دوربین ها در محلی مشخص به عنوان سرور ذخیره شده و در موقع لزوم مورد استفاده قرار می گیرد.

4. نگهبان ساختمان و یا لابی من

این اشخاص مسئول تحویل بسته ها ی ساکنین هستند و افراد غریبه امکان رفت و آمد در طبقات ساختمان را ندارند.

5. نورپردازی مناسب

یکی از راهکارهای افزایش امنیت در برابر سارقین، استفاده از چراغ هایی است که روشنایی مناسبی دارند. این چراغ ها در حیاط و پارکینگ کارایی دارد. کمبود نور هنگام شب برای سارقین فرصت مناسب به شمار می رود.

6. با صحنه سازی سارقان را دچار توهم کنید

هنگامی که در خانه نیستید، سعی کنید با روشن گذاشتن رادیو و یا تلویزیون و یا روشن بودن لامپ منزل، سارق به نبودن شما در منزل پی نبرد. اگر دوربین مدار بسته ندارید  از برچسب های نشانه دوربین مدار بسته، استفاده کنید و در جای مناسب نصب نمایید.

جلوگیری از دزدی در آپارتمان

استفاده از بیمه برای افزایش امنیت مالی و جانی ساکنان آپارتمان

با توجه به تغییرات سبک زندگی  و روی آوردن بیشتر مردم به آپارتمان نشینی و مجتمع های بزرگ، برای بالا بردن امنیت ساختمان، مسئولیت تعدادی از حوادث و اتفاقات بر عهده مدیر ساختمان قرار می گیرد. مدیر یا هیئت مدیره ساختمان با تهیه بیمه ای به همین نام می توانند ساختمان و ساکنین آن را در هنگام وقوع حادثه، تحت پوشش بیمه قرار دهند.

 برای خرید بیمه هیئت مدیره ساختمان و همچنین تهیه بیمه آتش سوزی و بیمه آسانسور به صورت حضوری و یا اینترنتی، مرکز بیمه با شماره تماس 01391003113 آماده ارائه خدمات به بیمه گذاران می باشد. شما می توانید از مشاوره بهترین کارشناسان ومتخصصین شرکت بیمه به صورت رایگان بهره مند شوید و از راهنمایی های آن ها در مورد خرید بهترین بیمه نامه استفاده کنید.  

کلام آخر

راه های افزایش امنیت ساختمان  و محل زندگی که در این مقاله به شرح آن پرداختیم موجب از بین رفتن استرس و نگرانی در مورد خطرات احتمالی می باشد. با رعایت مطالب بالا در مورد سارقان و بیمه کردن ساختمان و محل زندگی، از خسارت وارده بر اثر حوادث طبیعی و فیزیکی مانند سقوط آسانسور و آتش سوزی تحت پوشش بیمه قرار می گیرید. بیمه هیات مدیره ساختمان، بیمه آتش سوزی و بیمه آسانسور در هنگام وقوع حادثه، خسارت وارده را جبران می کنند.


مقالات مرتبط:

  • بیمه مسئولیت ساختمانی چیست؟ 
  • هزینه های مشترک ساختمان مسکونی و آپارتمان 
  • کامل ترین آموزش نحوه محاسبه شارژ ساختمان 
  • روش ها و نحوه انتخاب مدیر ساختمان و هیئت مدیره 
  • پوشش های بیمه مسئولیت مدیران ساختمان 
  • خرید بیمه مسئولیت کارفرما ساختمانی 

مطالب مرتبط

مطالب مرتبط